Acces rapid

CE ÎNSEAMNĂ IFTTT?

Mediul tehnologic este într-o rapidă și continuă schimbare.

În cele mai multe cazuri, cu ajutorul tehnologiei experiența noastră cu lumea este îmbunătățită, dar cu atât de multe site-uri web, aplicații și dispozitive, tehnologia poate fi și complicată.

Accesați IFTTT, o singură platformă web care vă ajută să faceți mai mult cu toate aplicațiile și dispozitivele dvs. Instrumentul acționează ca un serviciu de automatizare suprem pentru a vă aduce toate serviciile conectate la internet împreună, pentru a crea experiențe noi.

Citiți mai departe pentru a descoperi uimitorul univers IFTTT și cum vă poate ajuta.

Ce este?

IFTTT este atât un site web, cât și o aplicație mobilă. Acronimul din limba engleză înseamnă „If This, Then That” (adică dacă se întâmplă asta, atunci fă asta) și se pronunță ca „gift” fără G. Serviciul gratuit a fost lansat în 2011, cu scopul de a „pune internetul să lucreze pentru tine”. Platforma vă permite să conectați toate „serviciile” împreună, pentru a finaliza automat sarcinile care altfel ar putea fi repetitive sau pentru a conecta dispozitive care anterior nu ar fi putut comunica între ele.  

În prezent, IFTTT este compatibil cu peste 600 de servicii, inclusiv unitatea noastră TaHoma, oferindu-vă o experiență completă de automatizare a locuinței.

Cum funcționează IFTTT?

IFTTT folosește „applet-uri” pentru a declanșa acțiuni (deci, If This, Then That), pentru a minimiza fluxul de lucru zilnic. Aplicațiile conectează mai multe servicii, cum ar fi dispozitive inteligente pentru locuință, aplicații sau site-uri web, pentru a rula sarcini automate, având un anumit tip de eveniment pe un dispozitiv sau serviciu care declanșează automat o acțiune în altul.

Câteva exemple includ:

- Aprindeți luminile de exterior când pizza este pe drum

- Salvați fotografiile în care sunteți etichetat pe Facebook într-un album de pe telefon

- Economisiți bani atunci când vă atingeți obiectivul zilnic Fitbit

- Sincronizați activitățile Amazon Alexa cu mementourile iOS

- Porniți aparatul de cafea când vă treziți

- Încuiați ușa când plecați de acasă

Cu peste 55 de milioane de aplicații IFTTT, posibilitățile sunt nelimitate. Puteți, de asemenea, să vă creați propriile applet-uri sau să configurați variații ale celor existente.

Pentru a începe cu IFTTT, trebuie doar să descărcați aplicația, să creați un cont gratuit și apoi să selectați serviciile pe care doriți să le conectați. 

IFTTT și Somfy

Odată cu lansarea compatibilității IFTTT cu Somfy, sistemele de umbrire pot funcționa automat pentru dvs. Pentru o experiență complet hands-free, puteți folosi asistenții vocali Amazon Alexa sau Google Home pentru a comunica cu unitatea dvs. TaHoma și pentru a vă controla sistemele de umbrire a ferestrelor sau luminile. 

Îi puteți cere asistentului vocal Google să vă deschidă toate jaluzelele și perdelele, pur și simplu spunând „Ok Google, bună dimineața”. Sau cereți Amazon Alexa să vă lanseze scenariul de film, iar jaluzelele dvs. vor coborî și se vor aprinde luminile Phillips HUE, pe baza setărilor pentru scenarii din aplicația dvs. TaHoma.

Alternativ, puteți seta sistemele de umbrire a ferestrelor să funcționeze automat pe baza declanșatoarelor prestabilite. De exemplu, folosind un serviciu de localizare, puteți declanșa coborârea jaluzelelor pentru pregătirea sosirii dumneavoastră acasă, atunci când intrați într-o zonă pe care ați specificat-o (de exemplu, la 10 minute de casă sau când plecați de la serviciu!). Un alt applet ingenios este atunci când indicele UV este prea mare, un scenariu TaHoma pentru închiderea sistemului de umbrire a ferestrelor va fi declanșat, pentru a vă menține casa rece și pentru a vă proteja mobilierul!

 

Pentru mai multe informații despre TaHoma sau pentru a descoperi posibilitățile IFTTT ,  discutați cu un expert Somfy astăzi!

Aflați mai multe
Categorii
Tag-uri

Vă rugăm să acceptați cookie-urile pentru a lăsa un comentariu