Acces rapid

SFATURI UTILE PENTRU ECONOMISIREA ENERGIEI ACASĂ SAU LA BIROU

Cu facturile la gaz și electricitate din ce în ce mai scumpe și creșterea gradului de conștientizare a amprentei noastre de carbon, este important pentru toți să reducem consumul de energie externă.

În acest articol, vom discuta câteva opțiuni simple pentru reducerea eficientă a solicitărilor noastre asupra rețelei electrice și, prin urmare, pentru a reduce costurile financiare și de mediu ale vieții noastre.

Reduceți consumul direct de energie

S-ar putea să pară prea evident, dar cel mai simplu mod de a economisi consumul de energie este să o folosiți mai puțin. Luați în considerare să citiți o carte în loc să vă uitați la televizor sau să folosiți becuri cu consum redus de energie. De asemenea, o măsură foarte bună la locul de muncă este să vă asigurați, la sfârșitul zilei, că toate computerele sunt oprite, pentru a reduce costurile cu energia.

Faceți un Audit Energetic

Această inițiativă poate implica o cheltuială inițială către un contractor de servicii electrice, dar vă poate economisi mulți bani pe termen lung. Un audit energetic va identifica aparatele din casă sau de la birou care consumă cea mai multă energie electrică și vă va oferi alternative și sigestii cu privire la modul de reducere a acestuia. De asemenea, ați putea să angajați un electrician pentru a investiga dacă există defecțiuni în cablajul electric care ar putea cauza consumul de energie extrem de ineficient, aspect destul de plauzibil în cazul proprietăților vechi.

Instalați Panouri Solare

Panourile solare nu vor reduce cantitatea de energie pe care o consumați, dar vor reduce costul acesteia pe termen lung prin producerea acesteia la fața locului. Dacă instalați suficiente panouri solare, puteți chiar să câștigați bani introducându-le înapoi în rețea. Având în vedere cât de multă electricitate este produsă, instalarea panourilor solare este o modalitate excelentă de a deveni mai responsabil din punct de vedere etic în ceea ce privește consumul de energie. 

Maximizați Eficiența Energetică Pasivă

În esență, eficiența energetică pasivă se referă la utilizarea variațiilor climatice locale pentru a încălzi și răci spațiile în mod eficient. Cel mai simplu exemplu este deschiderea ferestrelor dacă doriți să lăsați aerul cald să intre sau să iasă.

Un alt sfat eficient este să coborâți jaluzelele sau rulourile exterioare în zilele caniculare  pentru a reflecta lumina soarelui, în loc să-l lăsați să vă încălzească spațiul interior. Acest lucru vă va economisi o grămadă de energie care, altfel, ar fi consumată de aparatul de aer condiționat pentru a atinge temperatura internă dorită.

Iluminat Automat

Poate fi ușor să credem că iluminarea automată ar putea duce la un consum crescut de energie, dar având în vedere câtă energie este consumată aprinzând și stingând luminile în succesiune rapidă, luminile cu temporizator sunt soluția optimă. În mod similar, existența unor dispozitive de protecție automate la locul de muncă poate împiedica funcționarea aparatelor electrocasnice peste noapte, dat fiind că majoritatea locurilor de muncă sunt pline de oameni doar jumătate sau mai puțin din zi.

Instalând luminile împreună cu un receptor de iluminat RTS, le puteți controla folosind soluția noastră de automatizare Connexoon Window RTS și le puteți seta pe programe automate pentru confortul dvs. Alternativ, puteți utiliza aplicația Connexoon Window RTS pentru a controla iluminarea Phillips Hue.

 

Dacă doriți să discutați despre opțiunile de automatizare a sistemelor de umbrire sau dacă doriți să aflați mai multe despre automatizarea casei dvs. cu Somfy, discutați astăzi cu distribuitorul local Somfy Expert!

Aflați mai multe
Categorii
Tag-uri

Vă rugăm să acceptați cookie-urile pentru a lăsa un comentariu