Acces rapid

CUM SĂ-ȚI TRANSFORMI LOCUINȚA ÎNTR-UN SMART HOME, CAMERĂ CU CAMERĂ

Idei de automatizări, echipamente și accesorii care merită atenția ta

automatizare-camera-cu-camera

Casa inteligentă a viitorului devine o realitate pentru tot mai mulți dintre români, pe măsură ce apar idei de automatizări și echipamente pentru smart home din ce în ce mai practice și accesibile. Noile dispozitive sunt compacte și pot fi instalate cu cea mai mare ușurință, în fiecare încăpere, chiar și în garaj sau pe terasă. 

De la soluții de iluminat inteligent, termoreglare sau supraveghere video și până la diverse opțiuni de entertainment, acestea au darul de a crea un mediu mai plăcut și sigur în orice tip de locuință.

Cum funcționează un smart home

Un astfel de ecosistem nu poate să existe fără inteligența artificială, care interconectează toate device-urile într-o singură rețea, numită Internetul Lucrurilor (Internet of Things - IOT). 

Datorită acesteia, multiple accesorii dintr-o casă smart pot să lucreze împreună, să rețină informații și comenzi, dar și să anticipeze preferințele unui utilizator, pe baza comportamentului său anterior. În plus, aceeași tehnologie permite ca echipamentele să fie activate instant, prin telecomenzi și kituri de senzori sau comenzi vocale, dar și de la distanță, cu ajutorul telefonului smart sau al aplicațiilor dedicate. 

Sună bine, dar nu știi ce soluții de automatizare și motorizare sunt ideale pentru fiecare cameră? Citește ghidul nostru, să descoperi ce se poate automatiza în casă și ce dispozitive inteligente îți pot oferi stilul de viață pe care ți-l dorești.

Idei de automatizări într-o casă smart

Un smart home este pe cât de cool, pe atât de practic, iar automatizarea unei locuințe poate începe cu cele mai mici detalii. Fie că alegi să instalezi aparatură smart într-o singură cameră sau că vrei să-ți transformi întregul cămin, iată ce opțiuni ar merita să iei în calcul pentru living, dormitor, camera copilului, bucătărie sau spațiile adiacente casei.  

Automatizări pentru living. Eficiență energetică și entertainment

  • Un termostat inteligent pentru un mediu optim

Termostatul este unul dintre primele dispozitive smart create vreodată și continuă să fie o componentă esențială a unei case inteligente. Poate mai important ca niciodată, acesta reduce consumul de energie termică, fără a compromite confortul utilizatorului. 

Dacă îl folosești de sine stătător, tot ce trebuie să faci este să-l programezi să elibereze mai puțină căldură pe timpul zilei și mai multă seara, ca să te întorci la un cămin primitor.

Dacă vrei ca acesta să facă parte dintr-un sistem de smart home mai complex, e necesar să-l conectezi la o unitate de comandă, cum este TaHoma de la Somfy. Un astfel de „panou central” controlează toate echipamentele bazate pe inteligența artificială din casă și, prin intermediul lui, poți să creezi diverse scenarii pentru diferite situații. 

De exemplu, ai putea să setezi sistemul în așa fel încât deschiderea jaluzelelor motorizate din fiecare dimineață să declanșeze automat oprirea termostatului. Sau să legi sistemul de încălzire de cel de iluminat, pentru ca ambele să pornească automat atunci când intri într-o anumită încăpere. 

Găsește sistemul de încălzire potrivit pentru tine din oferta Somfy.

  • Idei smart pentru o casă plină de muzică și culoare

 

Dacă ești un cinefil împătimit sau îți place să dansezi, dar nu vrei să ieși în oraș în fiecare seară, nicio problemă. Datorită tehnologiei smart, serile petrecute acasă pot să fie cel puțin la fel de distractive. 

Un sistem home cinema poate fi automatizat astfel încât, printr-o simplă comandă, să-ți ofere toate condițiile pe care le-ai întâlni la un cinematograf de ultimă generație. Pornirea proiectorului ar putea declanșa închiderea draperiilor, stingerea luminilor și încălzirea prin podea, de exemplu, ca tu să te bucuri de o atmosferă intimă și să te lași imersat în povestea filmului pe care-l urmărești. În mod similar, un sistem audio interconectat la senzorii din casă ar putea porni un anumit playlist când meditezi și un altul când dansezi în living, alături de prieteni, modificând intensitatea luminii, după caz. 

Automatizări pentru dormitor. Sisteme de umbrire și de iluminat

  • Perdele și draperii pentru reglarea luminozității, în mod ecologic 

 

Toate tipurile de perdelele și draperii pot fi motorizate, pentru a-ți face viața mai ușoară. Acestea pot fi programate să se închidă automat seara, ca să ai un somn cât se poate de odihnitor, și să se deschidă încet dimineața, pentru a te trezi treptat, pe măsură ce lumina naturală pătrunde în încăpere. De asemenea, ele pot fi acționate vocal sau de la distanță, dacă vrei să lași impresia că e cineva acasă chiar și atunci când ești în concediu.

Sistemele de umbrire sunt utile și pentru a scădea consumul de energie electrică și, implicit, costul facturii lunare. În acest sens, ai opțiunea să le conectezi la alte dispozitive smart și senzori de soare, astfel încât iarna să se deschidă deodată cu răsăritul, iar becurile inteligente să se stingă automat atunci când intensitatea luminii naturale din încăpere ajunge la un anumit nivel. În timpul verii, în schimb, închiderea automată a draperiilor odată cu primele raze solare va menține o temperatură plăcută în casă, pentru mai mult timp, înainte să simți nevoia să pornești aerul condiționat. 

Descoperă mai multe informații despre sistemele motorizate de umbrire oferite de Somfy.

  • Becuri și prize inteligente

Soluțiile sustenabile ar trebui să fie indispensabile în casa inteligentă a viitorului. Una dintre cele mai mici modificări pe care poți să le faci, pentru a obține efecte majore, este să înlocuiești becurile și prizele clasice cu unele inteligente. Acestea pot fi, mai apoi, conectate sau deconectate la comandă, oricând și de oriunde, dacă se întâmplă să uiți lumina aprinsă în casă sau placa de păr în priză. Astfel, poți să eviți o sumedenie de neplăceri și grijile pe care ți le-ai face până să ajungi acasă. 

Idei pentru camera copilului. Monitorizare video

Alte accesorii smart create special pentru a oferi siguranță și liniște mentală sunt monitoarele pentru bebeluși și camerele video securizate. Acestea au evoluat considerabil față de primele modele, iar acum oferă imagini transmise în timp real printr-un app dedicat de pe smartphone, dar includ și senzori de mișcare și sirene încorporate. Astfel, poți să te asiguri că cel mic este în siguranță, dacă trebuie să-l lași cu bona sau apare o situație neprevăzută.

Ai vrea să instalezi o astfel de cameră? Consultă specialiștii Somfy pentru a găsi sistemul de monitorizare potrivit pentru tine.

Idei de automatizări pentru bucătărie. Asistenți virtuali

Gătitul poate fi o activitate atât relaxantă, cât și distractivă, datorită unei game variate de accesorii pentru smart home, precum asistenții virtuali Amazon Alexa, Google Assistant sau Siri. Fiecare dintre aceștia este compatibil cu TaHoma, unitatea centrală de comandă oferită de Somfy, și îți poate fi de real ajutor în bucătărie. Dacă ai nevoie de indicații pentru o anumită rețetă, dacă vrei să-ți notezi ceva în calendar pentru mai târziu sau vrei să asculți muzică ori știrile zilei, e suficient să ceri și dorința ți se va îndeplini. 

Automatizări pentru terasă și balcon. Copertine sau pergole motorizate 

Dacă ai un spațiu adiacent casei, precum o terasă sau un balcon, de ce să nu te bucuri de el pe tot parcursul anului? Acesta ar putea chiar să devină noul tău loc preferat, fie că vrei să te retragi să citești în liniște sau să bei o limonadă cu prietenii. 

Pentru asta, vei avea nevoie de un kit de senzori de temperatură, soare, ploaie și vânt, care să transforme orice ecran de protecție batant într-un sistem automatizat de umbrire. În cazul intemperiilor sau al unei temperaturi prea ridicate, copertina, pergola sau jaluzelele exterioare se vor închide pentru a proteja spațiul, și se vor deschide pentru a-l încălzi, în condițiile potrivite setate de tine. Toate pot fi activate cu ajutorul smartphone-ului sau prin telecomenzi speciale, și pot fi conectate prin unitatea centrală la becuri inteligente și sistemul audio din casă, ca tu să te relaxezi pe terasă până seara târziu.

În oferta Somfy, găsești diverse sisteme de control și kituri potrivite pentru toate echipamentele dintr-un smart home.  

Idei pentru garaj și poartă. Sisteme de securitate

Videointerfoanele sunt o măsură de siguranță extrem de utilă, dacă preferi să fii selectiv cu cei pe care-i primești în casă. Mai ales dacă ai copii și adolescenți care rămân singuri acasă pentru o anumită porțiune din zi. În plus, camerele integrate stochează imaginile video, pe care le poți consulta imediat sau ulterior, dacă ai vreun motiv de suspiciune. 

De asemenea, porțile electrice motorizate - fie ele batante, rulante sau culisante - cu un sistem de alarmă integrat ar trebui să facă parte din orice sistem de securitate bine pus la punct. Ai oricând posibilitatea să verifici dacă sunt închise sau deschise, cu ajutorul telefonului smart, și să le controlezi de la distanță. Astfel, nu mai e nevoie să te dai jos din mașină când ajungi acasă, ci poți să deschizi atât poarta, cât și garajul prin control vocal, știind că ele se vor închide automat în urma ta. 

În plus, poți să legi deschiderea porții de sistemul de iluminat de la intrare, chiar și de cel de încălzire, pentru ca locuința ta să fie în permanență un mediu sigur și plăcut.

Ai vrea să adaugi sisteme de securitate pentru a-ți proteja casa și familia? Descoperă ce ți se potrivește, pe somfy.ro.

Așadar, beneficiile pe care ți le poate aduce o casă inteligentă sunt evidente. Pe lângă plusul de confort fizic pe care ți-l asigură în timpul petrecut acasă, tehnologia smart îți oferă liniște mentală chiar și atunci când ești la distanță. De la birou sau din concediu, de la mii de kilometri depărtare, poți oricând să verifici ce se întâmplă în locuință și să remediezi orice situație, dacă ai uitat să închizi sau să deschizi jaluzelele, să stingi luminile sau să activezi sistemul de alarmă. 

Ai un proiect de smart home? Te ajutăm să-ți transpui planurile în realitate 

Din fericire, tehnologia smart este mai accesibilă și sustenabilă ca niciodată, însă e important să știi ce să alegi din sumedenia de opțiuni disponibile. Dacă ai nevoie de ajutor pentru configurarea unei case inteligente care să fie potrivită pentru tine și bugetul tău, consultanții noștri îți stau la dispoziție, online sau telefonic. Cere o ofertă de la Somfy și te vom ajuta să alegi cel mai bun echipament pentru căminul tău.

 

 

 

 

 



 

 

 


 

 

 

 

 

 

Aflați mai multe
Categorii
Tag-uri

Vă rugăm să acceptați cookie-urile pentru a lăsa un comentariu