Acces rapid

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CAMERELE DE SUPRAVEGHERE: SECURIZEAZĂ-ȚI LOCUINȚA EFICIENT

Camerele de supraveghere contribuie în mod direct la descurajarea tentativelor de intruziune, ceea ce le transformă într-un echipament de nelipsit din securizarea propriei locuințe.

Pe lângă o metodă facilă de a-ți monitoriza 24/7 locuința, sediul afacerii sau orice altă locație importantă, camerele de supraveghere smart sunt un dispozitiv de protecție împotriva furturilor. Le poți monta atât în afara locuinței, cât și în interiorul său și le poți verifica de pe telefonul mobil, indiferent de locația în care te afli. Astfel, nu doar că vei putea urmări imagini în timp real, ci vei avea un grad în plus de siguranță și încredere, știind că senzorii de mișcare profesionali și sirenele pot detecta și semnala o încercare de intruziune. 

Din fericire, poți alege camerele de supraveghere special gândite pentru nevoile tale, mai ales că ai o varietate de opțiuni. De la cameră de supraveghere mică, ideală pentru apartament, ce au obturator motorizat care îți protejează intimitatea, până la camere de exterior pentru case, cu sirenă încorporată, vei găsi soluția optimă de supraveghere pentru tine și cei dragi. 

Transformă-ți locuința într-un loc mai sigur și confortabil cu o cameră de supraveghere smart

Desigur, siguranța și protecția nu sunt singurele elemente demne de luat în considerare atunci când vine vorba de alegerea unei camere de supraveghere. Pe lângă acestea, confortul oferit de un sistem centralizat, pe care îl poți accesa doar cu o telecomandă sau chiar de pe telefonul mobil, joacă un rol important.

Dacă vrei să îmbini funcționalitatea unor camere de supraveghere smart cu un plus de stil și siguranță, atunci partenerii Somfy România îți pot oferi o gamă variată de camere de supraveghere inteligente, dar și alte soluții pentru securitatea casei. Alarmele antifurt, dar și sisteme complete de securitate pot fi instalate simultan sau integrate treptat de către experții Somfy, pe măsură ce îți transformi casa într-una inteligentă și eficientă din toate punctele de vedere. 

De ce ai nevoie de camere de supraveghere inteligente?

Motivele pentru care alegi să optezi pentru o cameră de supraveghere inteligentă sunt variate și particulare, de la caz la caz. De exemplu, cel mai întâlnit motiv este securitatea, fie că vorbim de propria locuință, de un sediu unde desfășori diverse activități sau de un teren privat. Chiar dacă senzorii pot detecta mișcarea, anunțând când ferestrele sau ușile au fost deschise sau închise, fără o cameră video nu poți vedea ce se întâmplă cu adevărat în locul respectiv. 

Astfel, camerele îți oferă certitudinea în cazul musafirilor nepoftiți , imaginile vorbind de la sine, în comparație cu senzorii. Pe lângă un plus de securitate, camerele de supraveghere pot fi utilizate și în alte scopuri, cum ar fi supravegherea copiilor, mai ales dacă sunt mici și rămân frecvent singuri acasă. 

Experții în domeniu susțin că pentru un nivel ridicat de protecție a locuinței este indicată instalarea unui sistem complet de securitate, ce include senzori de mișcare, alarme antifurt, dar și camere de supraveghere. Cu toate acestea, dacă nu vrei să investești în astfel de echipamente sau consideri că locuința ta nu necesită un nivel avansat de securitate, instalarea unor camere de supraveghere inteligente este suficientă. Acestea pot fi auto-monitorizate cu ușurință, iar datorită noilor tehnologii, au și senzori de mișcare sau zgomot. Cu sunetul bidirecțional și sirenele încorporate în cameră, poți acționa în funcție de alerte, evitând eventualele probleme.

Care sunt tipurile de camere de supraveghere pentru care poți opta?

Există două tipuri generale de camere de supraveghere: interioare și exterioare. În aceste două categorii generale sunt incluse mai multe subcategorii de camere, precum cele smart, ce au integrate microfoane, alarme sau chiar senzori de mișcare, wireless sau cu fir, alimentate cu baterii sau curent alternativ. 

Dacă la nivel de performanțe, camerele interioare și cele exterioare sunt similare, în ceea ce privește materialele din care sunt realizate și rezistența, există diferențe. Camerele de supraveghere concepute special pentru exterior sunt rezistente la fluctuațiile de temperatură și vreme, inclusiv la ploaie, praf sau grade extreme cu plus și minus. 

Camere de supraveghere inteligente, de interior

Datorită noilor tehnologii apărute, camerele de supraveghere wireless, cunoscute și sub denumirea de camere Wi-Fi sau IP, se conectează la o rețea de Wi-Fi și stochează imaginile într-un cloud. Practice și ușor de instalat, camerele inteligente nu au nevoie de un cablu pentru a transmite imaginile în timp real, însă au nevoie de o sursă de alimentare. 

Ceea ce face aceste echipamente să poarte denumirea de smart, sunt caracteristicile lor suplimentare, ce oferă un grad de securitate avansat. De exemplu, camerele de supraveghere Somfy One, pe lângă rezoluția Full HD, vizibilitate pe timp de noapte și microfon, au încorporat un detector de mișcare, dar și o sirenă pe care o poți activa direct de pe telefon. Astfel, dacă senzorul de mișcare detectează o activitate suspectă în locuința ta, în doar câteva minute vei primi o notificare sub formă de video, în urma căreia poți declanșa sirena de 90+ dB pentru a alunga intrusul.

În plus, aceste camere sunt prevăzute cu un obturator motorizat, ce se închide automat când sosești acasă și se deschide când părăsești locuință. În acest mod, te bucuri de intimitatea dorită, în timp ce proprietatea ta este supravegheată. Dacă vrei să lași camerele pornite inclusiv când ești acasă, poți seta din aplicație să pornească și să se oprească oricând dorești, inclusiv în anumite intervale orare. 

Camerele de supraveghere Somfy sunt potrivite pentru orice tip de spațiu interior și exterior

Camere de supraveghere inteligente, de exterior

Similare cu cele de interior, camerele de supraveghere de exterior vin în plus cu o dimensiune mai generoasă și o rezistență crescută la intemperii, precum ploaie, praf, căldură. În mod ideal, instalarea camerelor de supraveghere exterioare se realizează pe un perete sau pe o structură folosind o placă de montare, astfel încât acestea să fie stabile, în condiții de vânt puternic sau furtună. 

Camerele smart de exterior sunt gândite pentru a surprinde o suprafață cât mai mare, astfel au un unghi de vizualizare de minim 130°, dar și difuzor și microfoane incorporate. Pe lângă aceste caracteristici, au fost gândite și pentru a oferi un grad ridicat de protecție, astfel în caz de intruziune, ai posibilitatea de a declanșa sirena de 110 dB, ce este deja încorporată în cameră. Nu doar că va speria intrusul, ci va alerta și alte persoane din vecinătate. 

În plus, dacă vrei să te asiguri că luminozitatea este optimă, inclusiv pe timp de noapte, poți conecta camera la un corp de iluminat smart. Acesta poate fi aprins oricând dorești direct de pe mobil, prin intermediul aplicației Somfy Protect, sau automat, în funcție de setările efectuate. 

Iar dacă partea estetică este foarte importantă pentru tine, poți sta liniștit, deoarece acestea vin în mai multe nuanțe și forme. Spre exemplu, Somfy Outdoor Camera vine în două culori practice și plăcute - gri antracit și alb - fiind ușor de integrat în decorul oricărui spațiu exterior. În plus, poate fi instalată după bunul plac, în funcție de modul de configurație potrivit nevoilor tale. Astfel, o poți branșa la o priză de curent, la sursa de alimentare a unui corp de iluminat existent sau să o racordezi la o alimentare electrică. 

Camere de supraveghere clasice cu fir

Camerele clasice, cu fir, sunt conectate la un dispozitiv central de înregistrare și sunt de obicei camere tip glonț, denumite astfel după forma lor lungă și cilindrică. Pot fi montate atât în interior, cât și în exterior, însă trebuie să fie conectate neapărat la o priză sau sursă de curent. Spre deosebire de camerele smart, cele clasice au doar funcția de înregistrare video. Pentru a beneficia și de opțiunile de securitate suplimentară este nevoie să apelezi la serviciile unei firme specializate, care să-ți instaleze alarme antifurt, senzori sau alte echipamente. 

Deși nu sunt foarte practice, mai ales că nu pot fi controlat de pe telefonul mobil, acestea sunt utilizate mai degrabă de către instituții, agenți economici sau diferite întreprinderi mai mari, care nu pun acces pe flexibilitate sau auto-monitorizare de pe propriul smartphone. În general, montarea camerelor de supraveghere clasice necesită ajutorul unei echipe profesioniste, mai ales că trebuiesc conectate la un dispozitiv central de înregistrare.

Camere de supraveghere clasice fără fir

Camerele clasice fără fir funcționează pe bază de baterie, de obicei reîncărcabilă, astfel nu necesită conectarea la priză. Deși au aceleași caracteristici tehnice precum cele clasice cu fir, camerele fără fir nu au capacitatea de a înregistra non-stop, deoarece bateria este limitată. De obicei, sunt setate să înregistreze doar atunci când detectează mișcare, însă nu au alte opțiuni alternative precum pornirea sirenei, sincronizarea cu sisteme de iluminat sau controlarea direct din aplicație. 

Principalul avantaj al camerelor fără cablu este că, pot fi montate foarte ușor, chiar de către proprietar. Totodată, le poți muta oriunde după bunul plac, fără a fi nevoie de alte modificări, cabluri sau instalații de electricitate. În plus, în cazul unei spargeri, infractorii nu îi pot opri funcționarea instant prin tăierea cablului, așa cum se poate întâmpla la o cameră clasică.

Caracteristicile camerelor de supraveghere: ce să ai în vedere

Iată care sunt caracteristicile cheie ale camerelor de supraveghere după care să te ghidezi atunci când achiziționezi una:

  • Rezoluție - Majoritatea camerelor din prezent au o rezoluție HD (1080p sau 2 megapixeli), însă există și camere performante cu rezoluții super HD (1440p/4 megapixeli sau 2K) sau ultra HD (8 megapixeli sau 4K). Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât imaginile și detaliile sunt mult mai clare. În general, o cameră HD este suficientă pentru a surprinde imagini standard, însă pentru un plus de precizie sau dacă vrei să folosești opțiunea zoom pentru a repara figurile oamenilor sau alte detalii, atunci alege o cameră ultra HD.
  • Vedere nocturnă - Această caracteristică este esențială pentru camerele exterioare. Pe timpul nopții, camerele nu văd la fel de departe, de aceea este important să aibă caracteristici avansate de vedere nocturnă. În prezent există camere performante, care focalizează până la 8 metri cu ajutorul unui infraroșu mecanic. În plus, poți opta pentru o cameră vedere nocturnă color, pentru un plus de precizie și siguranță.
  • Opțiuni audio - Camerele de ultimă generație au încorporate sisteme audio bidirecționale, ce permit identificare sunetelor sau a unor conversații din zona supravegheată. Astfel, pe lângă siguranță suplimentară, poți comunica direct cu persoana din camera respectivă. 
  • Modalitatea de stocare - Majoritatea camerelor din prezent stochează videourile pe un cloud (un server la distanță ce este conectat la camera ta prin internet). În rândul camerelor clasice, cu fir, stocarea se face pe un dispozitiv central de înregistrare, fără a fi nevoie să plătești o taxă lunară pentru stocare, așa cum este în cazul cloud. 
  • Unghi de vizualizare - O cameră modernă are un unghi de vizualizare cuprins între 130 și 180 de grade. Cu cât unghiul este mai generos, cu atât camera va acoperi o suprafață mai mare din proprietate, însă depinde de dimensiunea camerei sau a locului vizat pentru supraveghere. 
  • Caracteristici de confidențialitate - Camerele smart pot avea diferite opțiuni de obturare a imaginilor când te afli în locuință. Alege o cameră ce-ți permite întreruperea automată a filmărilor când te afli acasă, dar care pornește automat atunci când părăsești locuința. Astfel intimitatea ta va fi protejată, iar casa va fi bine securizată.
  • Alerte pe telefonul mobil - O cameră performantă ar trebui să aibă un sistem automat de notificare pe telefonul mobil. În cazul unor mișcări suspecte în incinta locațiilor supravegheate, acestea îți trimit o notificare directă pe telefonul mobil sub forma unei înregistrări video de câteva secunde. 
  • Caracteristici de securitate avansate - Sirenele încorporate în  cameră, pe care le poți activa direct din aplicația mobilă sau un reflector sunt factori de descurajare a furtului importanți. În plus, există camere cu un software avansat, care diferențiază mișcarea animalelor de companie de cea umană, ceea ce oferă mai mult control asupra camerelor. 
  • Integrări suplimentare - Camerele wireless smart pot fi sincronizate cu alte echipamente inteligente din casă, precum Alexa sau Google Home, dar și cu încuietori inteligente sau alarme antifurt. Aceste opțiuni esențiale pentru o casă smart nu doar că îți vor oferi un grad ridicat de securitate și confort, ci te ajută să gestionezi mai bine accesul și resursele locuinței. 

Cum alegi camera de supraveghere potrivită: 5 pași esențiali

Ceea ce trebuie să știi despre camerele de supraveghere este că, pe cât de asemănătoare par în materie de design, caracteristici și mod de funcționare, pe atât de diferite sunt. De aceea, înainte de a porni în căutarea camerei de supraveghere potrivite, este recomandat să parcurgi câțiva pași esențiali. Nu doar că îți vor oferi o perspectivă mult mai clară asupra tipului de cameră pe care să-l achiziționezi, ci te va ajuta să te organizezi mult mai bine. 

1. Decide ce părți ale locuinței vrei să fie supravegheate

În funcție de scopul pentru care vrei să montezi camerele de supraveghere - protecție împotriva furturilor, supravegherea copiilor când rămân singuri acasă, monitorizarea unui grup de angajați - poți decide care sunt cele mai potrivite zone. De exemplu, dacă vrei să te asiguri că locuința ta este supravegheată corespunzător împotriva potențialelor intruziuni, asigură-te că poziționezi o cameră la fiecare intrare, dar și în alte zone principale. Totodată, atât în cazul camerelor interioare, cât și exterioare, asigură-te că sunt amplasate la o înălțime suficient de mare, astfel încât să nu poată fi acoperite sau distruse de un potențial infractor.

2. Alege sursa de alimentare potrivită pentru nevoile tale

Camerele clasice cu fir nu au nevoie de o sursă de alimentare în apropiere pentru a funcționa, însă trebuiesc conectate la un dispozitiv central de înregistrare. Spre deosebire de acestea, camerele wireless smart au nevoie de o priză în proximitate, însă se instalează mult mai ușor și dispun de mult mai multe funcții suplimentare. De la recunoaștere facială, la senzori de mișcare și alarmă încorporată, camerele de supraveghere smart sunt mult mai practice. 

Pe de altă parte, dacă nu dispui de o sursă de alimentare în zona unde vrei să montezi camera, poți opta pentru una pe baterii reîncărcabile. Dezavantajul principal este că nu va filma 24/7 din cauza capacității limitate a bateriilor și riști să pierzi momente prețioase.

3. Stabilește bugetul în care să te încadrezi

În general, bugetul se stabilește la final după ce ai decis care sunt zonele vizate, de câte camere ai nevoie, dar și pentru ce tip de cameră optezi. Însă, de cele mai multe ori bugetul este principalul element decizional de la care se pleacă și care le influențează pe restul. Oricum ar fi, este bine de știut că prețul unei camere poate varia în funcție de caracteristicile sale, cele clasice cu fir având un preț diferit, decât cele smart. Totodată, în bugetul final este necesar să incluzi și taxele de montare, dar și de stocare video, dacă optezi pentru stocarea pe cloud. 

În ceea ce privește camerele de supraveghere smart, pot fi montate chiar de către cumpărător, fiind foarte intuitive și ușor de folosit. Totuși, o echipă de specialiști îți poate veni în ajutor cu mai multe insight-uri prețioase, mai ales dacă vrei să-ți sincronizezi camerele și cu sistemele de iluminat smart sau cu alarma antifurt. 

 4. Alege caracteristicile relevante

De obicei, caracteristicile principale ale camerelor de vedere sunt: rezoluția de bună calitate, vizibilitate pe timp de noapte, înregistrarea activată de mișcare, alertele pe telefonul mobil. Aceste caracteristici de bază te pot ajuta cu supravegherea locuinței la un nivel standard. Însă, în funcție de nevoile tale, dar și de gradul de securitate dorit, există camere de supraveghere ce au caracteristici extra, precum sierene, audio bidirecțional, un câmp vizual mai larg, sau funcții avansate de sincronizare cu alte sisteme smart din casă, precum cel de iluminat. 

5. Nu uita de confidențialitate și intimitate

Atunci când decizi să instalezi camere de supraveghere în propria locuință, intimitatea devine un element crucial. De aceea, este recomandat să alegi o companie de încredere, care este preocupată de securitatea camerelor, dar și de intimitatea clienților. Optează pentru camere de supraveghere care au un obturator fizic, ce blochează obiectivul atunci când ești acasă sau pentru camere cu autentificare cu 2 factori pentru a te proteja împotriva hackerilor. 

Cum poți integra o cameră de supraveghere într-un smart home

Majoritatea camerelor de supraveghere inteligente pot fi monitorizate și automatizate fie cu ajutorul unei telecomenzi sau din aplicația instalată pe telefonul mobil. Experții Somfy au experiența necesară pentru a te ghida să alegi camera de supraveghere potrivită nevoilor tale, dar și alte echipamente suplimentare de securitate precum alarme antifurt și sisteme de iluminat inteligente. Ne găsești la telefon (+4) 0374.490.355.


În plus, camerele de supraveghere pot fi legate de toate celelalte dispozitive dintr-o casă inteligentă printr-o unitate de comandă centrală, precum TaHoma Switch® de la Somfy. Astfel, întregul sistem de supraveghere poate fi acționat automat, chiar și prin comenzi vocale, sau programat să se activeze singur pe baza preferințelor tale sau a unor scenarii prestabilite din aplicație. În cazul unei  tentative de intruziune, vei putea să verifici direct de pe telefonul mobil ce se întâmplă, ba mai mult, să activezi alarma sau să chemi întăriri.

Ești pregătit să duci siguranța și confortul locuinței la nivelul următor? Consultanții Somfy sunt aici să te ajute!

Dacă vrei să afli și mai multe despre aceste echipamente inteligente și camere de supraveghere, cere o ofertă de la Somfy. Vom fi bucuroși să-ți oferim consultanță, astfel încât să alegi soluția cea mai potrivită pentru tine și căminul tău!

Aflați mai multe
Categorii
Tag-uri

Vă rugăm să acceptați cookie-urile pentru a lăsa un comentariu