Acces rapid

Rulouri automatizate: modul simplu de a vă menține casa răcoroasă vara

Sunteți în căutarea unei soluții eficiente din punct de vedere energetic care să vă mențină în casa o temperatură confortabilă în timpul verii? Jaluzelele electrice în combinație cu TaHoma switch și aplicația TaHoma sunt soluția perfectă pentru zilele toride de vară.

Confort mai mare și impact mai redus asupra mediului

Având în vedere schimbările climatice, toată lumea caută noi modalități de a-și menține locuința răcoroasă și de a economisi costurile de energie fără a sacrifica confortul.

Pe măsură ce guvernele încearcă să combată efectele încălzirii globale cu noi reglementări ecologice în domeniul construcțiilor, multe gospodării apelează la aer condiționat pentru a-și menține locuințele la o temperatură confortabilă. Agenția Internațională a Energiei (AIE) estimează că cererea de aer condiționat va crește de opt ori mai repede până în 2050 decât a crescut cererea de încălzire în ultimii 30 de ani[1].

Deși aparatele de aer condiționat sunt eficiente în menținerea unei temperaturi scăzute în locuință, acestea sunt costisitoare la funcționare și sunt departe de a fi ecologice. Așadar, cum altfel puteți economisi bani, să creșteți eficiența energetică a casei și să reduceți la minimum utilizarea aerului condiționat în același timp?

Răspunsul nostru: rulourile exterioare automatizate!

O casă mai răcoroasă fără efort

Rulourile exterioare automatizate sunt modalitatea perfectă de a vă menține casa răcoroasă, de a economisi energie și de a reduce emisiile de CO2... toate acestea fără a mișca cu un deget!

În timpul verii, ferestrele sunt o sursă de căldură. Acestea absorb toată căldura solară și o păstrează în interiorul casei. Rulourile exterioare automatizate se adaptează la lumina soarelui și o blochează în cel mai optim moment al zilei. Acest lucru reduce temperatura din interior cu 4 până la 7°C[2].

Iată ce este atât de grozav la automatizare: face munca în locul vostru! Jaluzelele și rulourile exterioare vor fi întotdeauna în poziția optimă, chiar și atunci când nu sunteți acasă sau sunteți ocupat cu alte activități. Automatizarea este soluția pentru o casă mai eficientă din punct de vedere energetic.

TaHoma: Automatizare fără griji

Însă fiecare locuiește în altă parte, are o locuință diferită și obiceiuri diferite, așa că fiecare are nevoie de o automatizare adaptată. Aici este locul în care un sistem de control centralizat, cum ar fi TaHoma switch, este util.

TaHoma switch vă permite să vă gestionați întregul ecosistem inteligent al casei. Printr-o singură apăsare a unui buton în aplicație (pentru iOS și Android) sau printr-o simplă comandă vocală, puteți controla instantaneu toate dispozitivele voastre exact așa cum vă doriți. De exemplu, puteți activa un scenariu de simulare a prezenței atunci când plecați în vacanță, pentru a-i descuraja pe potențialii hoți, sau vă puteți asigura de la distanță că toate luminile sunt stinse și ușile sunt încuiate.

De asemenea, puteți programa "scenarii" în funcție de rutina voastră zilnică. Scenariile sunt programe automate care valorifică întregul potențial al casei inteligente, permițându-i să lucreze în perfectă armonie cu dispozitivele voastre. Acestea vă permit să maximizați ușor și simplu confortul și eficiența energetică a locuinței fără efort.

De asemenea, am adăugat recent un scenariu de confort termic prestabilit la sistemul TaHoma pentru a vă ajuta să economisiți energie pe tot parcursul anului. Acesta se adaptează în timp real la razele soarelui și controlează rulourile electrice pentru a optimiza consumul de energie.

Scenariu confort termic în timpul verii: Cum funcționează

Scenariul Confort Termic oferă diferite moduri de automatizare pentru vară și iarnă.

Să analizăm mai atent modul în care scenariul Confort Termic poate crește confortul locuinței în timpul verii.

Pentru început, determinați poziția în care este orientată fiecare fereastră. Aplicația va recomanda apoi cele mai bune ore de deschidere și închidere pentru rulourile exterioare individuale, în funcție de poziția fiecărei ferestre. Puteți fie să respectați aceste recomandări, fie să adaptați scenariul la propriile preferințe sau la mediul în care vă aflați.

Această flexibilitate și personalizare va asigura că locuința este mai răcoroasă, menținând în același timp o intensitate optimă a luminii pe tot parcursul zilei. Este posibil ca multe încăperi din locuință să aibă ferestre orientate în mai multe direcții. Prin personalizarea unui scenariu pentru a controla individual fiecare rulou exterior, puteți evita situațiile frustrante, cum ar fi ca biroul de acasă să fie întunecat chiar dacă este amiază de vară.

Imaginați-vă că aveți un birou acasă cu ferestrele orientate spre sud și vest:

  • Dimineața, fereastra de sud se închide la 3 ore după ce răsare soarele, iar cea de vest se închide la 5 ore după răsărit.
  • După-amiaza, cele orientate spre sud se deschid parțial cu 4 ore înainte de asfințit, iar celelalte cu 2 ore înainte.
  • Seara, umbrirea orientată spre sud se deschide complet cu 2 ore înainte de asfințit, iar umbrirea orientată spre vest se deschide complet după el.

Acesta este doar un exemplu despre cum puteți profita de scenariul Confort Termic pentru a vă face vara mai plăcută.

Aplicația TaHoma oferă o mulțime de sfaturi și ghiduri utile despre cum să configurați scenariul Confort Termic în funcție de fiecare locuință, dar și cum să configurați alte scenarii pentru a vă face viața mai confortabilă. Dacă aveți întrebări, consultați pagina noastră de întrebări frecvente pentru a afla cum să utilizați scenariul Confort Termic cu sau fără senzori.

Cine sunt Experții Somfy?

Aveți nevoie de ajutor pentru a implementa TaHoma® switch în casa voastră inteligentă? Profitați de rețeaua extinsă de distribuție Somfy Expert și găsiți cel mai apropiat distribuitor. Experții Somfy sunt disponibili în toată țara. Aceștia vă pot consulta cu privire la tot ceea ce aveți nevoie și vă pot ajuta cu instalarea sau eventuala întreținere a dispozitivelor Somfy.

[1] https://www.iea.org/commentaries/is-cooling-the-future-of-heating

[2] Studiu realizat pentru Federația Franceză a Construcțiilor: ANALIZA CONTRIBUȚIEI ENERGETICE A ROLURILOR Studiu normativ și de reglementare. TBC INNOVATIONS este o firmă de cercetare și consultanță cu o experiență de 25 de ani pe piața construcțiilor. Rezultatele variază în funcție de dimensiunea locuinței, de poziția geografică, de anul construcției și de echipamentul ferestrelor (rulouri și jaluzele exterioare, sisteme de umbrire interioară).

Aflați mai multe
Categorii
Tag-uri

Vă rugăm să acceptați cookie-urile pentru a lăsa un comentariu