Acces rapid

Rulouri exterioare electrice: mențin căldura în casă și vă economisesc banii

Da, vă puteți bucura de o iarnă plăcută și, în același timp, vă puteți reduce costurile asociate consumului de energie electrică. Sistemele de umbrire automate cu ajutorul TaHoma switch și al aplicației TaHoma pot crește semnificativ eficiența energetică a casei și vă pot ajuta să economisiți bani.

Păstrați-vă casa la o temperatură confortabilă și reduceți emisiile de carbon

Având în vedere că situația geopolitică actuală afectează prețurile la energie și că noile reglementări privind schimbările climatice ne obligă să sporim izolarea și eficiența energetică a locuințelor, toată lumea caută noi modalități de a menține căldura în casă și de a economisi costurile consumului de energie electrică fără a sacrifica confortul.

Dar cum puteți să vă încălziți fără să spargeți pușculița? Este o întrebare serioasă, dacă ne gândim că în Franța[1], de exemplu, încălzirea reprezintă 66% din consumul de energie al gospodăriilor.

Din fericire, există o soluție relativ simplă: rulouri electrice exterioare!

Încălzirea naturală a locuinței, acum se face mult mai ușor

Rulourile electrice sunt soluția ideală pentru a vă menține casa caldă pe timp de iarnă și, în același timp, pentru a contribui la lupta împotriva încălzirii globale. Acestea valorifică automat energia naturală a soarelui și reduc la minimum nevoia de încălzire costisitoare și cu emisii mari de CO2.

În timpul iernii, ferestrele acționează ca o sursă naturală de căldură pentru casa dumneavoastră. Jaluzelele și rulourile exterioare din aluminiu sau din PVC sunt izolatori termici excelenți, ajutând la păstrarea acestei energii și, în același timp, acționând ca protecție împotriva vântului și a frigului.

Cu toate acestea, jaluzelele și rulourile exterioare manuale nu sunt suficiente. Dacă doriți ca umbrirea să vă ajute cu adevărat să economisiți costurile aferente energiei electrice, aceasta trebuie să fie automatizate.

Rulourile electrice se deschid singure în timpul zilei, permițând ferestrelor să capteze toată căldura soarelui. Noaptea, ele se închid din nou pentru a se asigura că nu lasă căldura să iasă în exterior. Studiile au arătat că utilizarea rulourilor exterioare electrice poate reduce costurile de încălzire cu 10-30% în comparație cu soluțiile manuale[2].

Iată ce este atât de grozav la automatizare: face munca în locul vostru! Jaluzelele și rulourile exterioare vor fi întotdeauna în poziția optimă, chiar și atunci când nu sunteți acasă sau sunteți ocupat cu alte activități. Mai mult, controlul centralizat înseamnă că, ori de câte ori aveți nevoie, puteți deschide și închide simultan jaluzelele și rulourile exterioare cu o singură atingere a smartphone-ului, făcându-vă viața mult mai ușoară, în timp ce vă menține casa încălzită pe timpul iernii.

Centralizați-vă casa inteligentă cu TaHoma

TaHoma switch vă permite să vă gestionați întregul ecosistem inteligent al casei. Printr-o singură apăsare a unui buton în aplicație (pentru iOS și Android) sau printr-o simplă comandă vocală, puteți controla instantaneu toate dispozitivele voastre exact așa cum vă doriți. De exemplu, puteți activa un scenariu de simulare a prezenței atunci când plecați în vacanță, pentru a-i descuraja pe potențialii hoți, sau vă puteți asigura de la distanță că toate luminile sunt stinse și ușile sunt încuiate.

De asemenea, puteți programa "scenarii" care să se potrivească cu rutina voastră zilnică. Scenariile sunt programe în care setați toate dispozitivele automate să facă exact ceea ce doriți. Cu ajutorul scenariilor, puteți maximiza ușor și simplu confortul și eficiența energetică a locuinței fără să vă faceți griji.

În cadrul actualizărilor noastre periodice, am adăugat în TaHoma un scenariu prestabilit de Confort Termic pentru a vă ajuta să economisiți energie electrică pe tot parcursul anului, controlând jaluzelele și rulourile exterioare electrice pentru a optimiza consumul energetic.

Scenariu Confort Termic: asigurarea simplă a confortului în timpul iernii

Scenariul Confort Termic oferă diferite moduri de automatizare pentru vară și iarnă.

Să analizăm mai atent modul în care scenariul Confort Termic ar putea să vă facă locuința mai confortabilă iarna.

În primul rând, în aplicație specificați în ce direcție este orientată fiecare fereastră. Aplicația va recomanda apoi cel mai bun moment pentru a deschide și închide fiecare rulou exterior. Puteți păstra sau modifica aceste recomandări în funcție de propriile preferințe.

Imaginați-vă că sufrageria voastră are mai multe ferestre:

  • Dimineața, toate rulourile exterioare se vor deschide automat la o oră după răsăritul soarelui pentru a încălzi interiorul cu razele soarelui
  • La lăsarea serii, toate rulourile exterioare se vor închide automat pentru a păstra toată căldura în interior.

Acest scenariu folosește rulouri electrice pentru a utiliza în mod optim energia soarelui pe tot parcursul zilei.

Aplicația TaHoma oferă o mulțime de sfaturi și ghiduri utile despre cum să configurați scenariul Confort Termic în funcție de fiecare locuință, dar și cum să configurați alte scenarii pentru a vă face viața mai confortabilă. Dacă aveți întrebări, consultați pagina noastră de întrebări frecvente pentru a afla cum să utilizați scenariul Confort Termic cu sau fără senzori.

Cine sunt Experții Somfy?

Aveți nevoie de ajutor pentru a implementa TaHoma® switch în casa voastră inteligentă? Profitați de rețeaua extinsă de distribuție Somfy Expert și găsiți cel mai apropiat distribuitor. Experții Somfy sunt disponibili în toată țara. Aceștia vă pot consilia cu privire la tot ceea ce aveți nevoie și vă pot ajuta cu instalarea sau eventuala întreținere a dispozitivelor Somfy.

[1] Conform unui sondaj realizat de Ademe

[2] Simularea a fost realizată de Somfy cu sprijinul Carbone 4, o companie de consultanță independentă specializată în strategii cu emisii reduse de carbon și în adaptarea la schimbările climatice. Rezultatele variază în funcție de dimensiunea casei, de poziționarea geografică, de anul construcției și de dotările ferestrelor (rulouri și jaluzele exterioare).

Aflați mai multe
Categorii
Tag-uri

Vă rugăm să acceptați cookie-urile pentru a lăsa un comentariu