Acces rapid

CE AUTOMATIZĂRI DIN CASA INTELIGENTĂ POT FI CONTROLATE VOCAL?

Fiți creativi și activați cu ajutorul comenzilor vocale cât mai multe automatizări din casa inteligentă Somfy, inclusiv prin configurarea de „scenarii”.

Ceea ce a fost considerat cândva science-fiction, devine rapid baza sistemelor de automatizare a locuințelor inteligente de pretutindeni. Tot mai multe automatizări din casa inteligentă Somfy pot controla vocal diverse zone ale casei. În multe cazuri, activarea vocală este o soluție convenabilă, elegantă și practică. Veți regăsi în acest articol toate modalitățile prin care puteți activa automatizările din casa inteligentă cu ajutorul vocii dumneavoastră.

Astfel, puteți controla echipamentele motorizate din locuință (jaluzele, rulouri, perdele) prin utilizarea comenzilor vocale cu ajutorul TaHoma, unitatea de comandă smart-home şi a aplicației dedicate care este compatibilă cu asistenții vocali Google Assistant şi Amazon Alexa.

Automatizări din casa inteligentă care activează vocal toate scenariile

Cu automatizările din casa inteligentă aveți posibilitatea de a pre-programa scenarii și de a le activa ulterior prin comenzi vocale, folosind dispozitivele Amazon Echo sau Google Home. De exemplu, puteți configura un scenariu astfel încât atunci când spuneți: ”Alexa, declanșează scenariul pentru gătit!” - luminile de la bucătărie să devină mai intense, iar Spotify să pornească lista preferată de melodii.

Ați putea spune, de asemenea: ”Bună Google, este timpul pentru duș!” iar sistemele de iluminat și muzica ambientală să pornească.

Chiar din confortul patului, aveți posibilitatea de a crea o atmosferă potrivită pentru un somn odihnitor. Cum? Închizând toate jaluzelele, stingând toate luminile și blocând toate ușile printr-o comandă vocală „Oprește tot în casă”.

Un scenariu tot mai preferat este cel de „Bun venit!” atunci când intrați în casă. Acesta ar putea fi configurat pentru a lumina casa exact cum doriți, pentru a porni muzica preferată sau televizorul.

Dimineți mai plăcute

Soluțiile de automatizare a locuinței probabil că v-au făcut deja diminețile mai plăcute. Folosind TaHoma, aveți posibilitatea de a programa deschiderea automată a jaluzelelor motorizate, în același timp cu alarma, pentru a vă ajuta să vă treziți mai ușor şi în mod natural cu primele raze de lumină.

Îmbunătățirea securității casei

Atunci când adăugați funcția de control vocal în pachetul de automatizare din casa inteligentă Somfy, siguranța dvs. devine și mai ușor de gestionat.

De exemplu, există posibilitatea să stați întins în pat întrebându-vă dacă ați blocat toate ușile și ferestrele. Pur și simplu întrebați Google sau Alexa despre orice aspect al sistemului de securitate și rugați-i să blocheze sau să securizeze orice ați omis, fără a fi nevoie să vă ridicați.

Controlul dispozitivelor individuale

Aveți posibilitatea, desigur, de a controla o serie de aspecte individuale ale casei dumneavoastră în mai multe moduri. Iată câteva exemple:

  • Reduceți intensitatea luminilor din dormitorul matrimonial
  • Setați aerul condiționat din living la 20%
  • Porniți serialul ”The Crown” pe Netflix
  • Puneți pauză playerului Blu-ray
  • Reglați termostatul la 25 de grade
  • Porniți televizorul
  • Blocați ușa de la intrare
  • Deschideți poarta de la intrare înainte de a ajunge acasă

Există nenumărate modalități de a utiliza controlul vocal pentru a vă gestiona rapid și convenabil locuința. Pentru mai multe informații despre ce automatizări din casa inteligentă Somfy puteți controla, consultați ghidurile noastre Google Home și Amazon Echo.

Vă interesează soluții de automatizare a locuinței?

Soluțiile de automatizare a locuinței reprezintă o opțiune de stil de viață în creștere rapidă, ce permite economisirea de timp și energie.

De peste 50 ani, în cadrul Somfy creăm soluții de automatizare pentru spații rezidențiale și comerciale. Puteți conta pe echipa noastră de specialişti pentru a beneficia de suport în identificarea celei mai bune soluţii pentru proiectul casei dumneavoastră. 

Accesaţi acest CONFIGURATOR pentru a alege un partener Somfy Expert în funcție de zona țării în care vă aflaţi sau contactaţi-ne direct utilizând datele de CONTACT.

Aflați mai multe
Categorii
Tag-uri

Vă rugăm să acceptați cookie-urile pentru a lăsa un comentariu