Acces rapid

EVOLUȚIA COPERTINELOR ȘI BENEFICIILE DE UTILIZARE

Vă invităm să descoperiți cum au fost utilizate aceste echipamente de-a lungul timpului și care sunt progresele tehnologice recente care ne aduc confort și stare de bine acasă.

Copertinele sunt accesorii extrem de utile pentru spațiile rezidențiale și comerciale. Acestea creează zone pentru afișarea elementelor de companie, pentru umbrirea zonelor de exterior, ferestrelor și spațiilor din interior și, de asemenea, sunt estetice vizual.

Vă invităm să descoperiți cum au fost utilizate aceste structuri de-a lungul timpului și care sunt progresele recente care vor face ca acest tip de echipament să se dezvolte și mai mult în anii următori.

Începuturile copertinelor

Copertinele sunt utilizate de peste 2000 de ani. Se crede că au fost folosite de civilizațiile egiptene antice, siriene și romane. De fapt, unul dintre cele mai cunoscute sisteme de copertine din lumea străveche a fost Velariumul, care a umbrit zonele dedicate spectatorilor din Colosseumul Roman. Copertina este posibil să fie practic la fel de veche ca primele materiale țesute, când oamenii descopereau avantajele confortabile ale zonelor umbrite.

Dezvoltarea copertinelor

In ultimele câteva sute de ani, copertinele au devenit din ce în ce mai populare și, pe măsură ce s-au propagat revoluțiile industriale, fonta și ramele din lemn au fost înlocuite cu țevi de fier mai maleabile și s-au inventat mecanisme cu sfori și scripete pentru a opera ridicarea și coborârea copertinelor. Înainte de inventarea acestora, copertinele trebuiau să fie acționate manual, ceea ce necesita mai mult timp și genera uneori dificultăți, având în vedere că, de obicei, erau așezate cu mult peste înălțimea capului, pentru a evita interferarea cu pietonii.

Chiar și cu aceste îmbunătățiri, copertinele au fost fabricate în continuare din țesături perisabile care aveau de suferit în condiții meteorologice nefavorabile. Chiar și retractate, țesăturile făceau cute și adunau apă, ducând la deteriorare și decolorare.

Materiale moderne

Copertine au continuat să beneficieze continuu de apariția noilor tehnologii. Actualmente, copertinele folosesc, de obicei, panouri din materiale acrilice sintetice și laminate din vinil, care sunt impermeabile și oferă protecție împotriva apei. În majoritatea situațiilor, oțelul și lemnul au fost înlocuite cu aluminiu, care este mult mai ușor, iar în unele locuri, unde zăpada este mai abundentă, copertinele în sine sunt fabricate din aluminiu.

Motorizarea copertinelor

Motorizarea copertinelor a redus și mai mult dificultatea extinderii și retractării manuale a acestor echipamente utile. Dacă dețineți o copertină motorizată, veți fi recunoscători că aveți posibilitatea de a extinde copertina din interiorul casei sau clădirii fără a fi nevoie să vă expuneți la temperaturi ridicate.

Dezvoltarea ulterioară a îmbunătățit eficacitatea copertinelor motorizate prin conectarea motoarelor cu senzorii de mediu. O astfel de asociere poate declanșa extinderea copertinei atunci când temperatura atinge o limită predefinită sau o retractare automată dacă intensitatea vântului crește la un nivel ce ar putea genera deteriorarea copertinei.

Copertinele pot fi controlate din telecomandă sau pot fi integrate în universul smart home cu ajutorul unității de comandă, Connexoon Terasă

Soluții potrivite pentru fiecare proiect

Somfy este producător de top al sistemelor de automatizare pentru echipamentele de umbrire pentru ferestre. Investim în inovație și cercetare, ne perfecționăm constant produsele pentru a fi mai solide, mai silențioase și mai eficiente din punct de vedere energetic. Oferim garanții extinse pentru a asigura starea de bine a utilizatorilor și partenerilor noștri.

Pentru suport în selectarea soluţiei potrivite nevoilor proiectului dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați aici.

Aflați mai multe
Categorii
Tag-uri

Vă rugăm să acceptați cookie-urile pentru a lăsa un comentariu