Acces rapid

PERDELE SAU JALUZELE – CE ANUME VI SE POTRIVEȘTE?

Atât perdelele, cât și jaluzelele însuflețesc o încăpere, însă fiecare are caracteristici aparte. Ce ar trebui să alegeți?

În acest articol, vom compara aceste două opțiuni și vă vom oferi informațiile de care aveți nevoie pentru a decide care este cea mai potrivită alegere pentru dumneavoastră.

Diferența

Principala diferență între perdele și jaluzele este gradul de acoperire a spațiului din zona ferestrei. În timp ce jaluzelele acoperă fereastra, perdelele pot coborâ până la podea.

Contraste

Culori și forme

Atât perdele, cât și jaluzelele sunt disponibile într-o gamă variată de culori și forme. Ambele pot avea modele diferite, iar jaluzelele pot dispune chiar și de o imagine imprimată.

Din perspectiva designului, perdelele aduc o notă ambientală casei dumneavoastră, oferind senzația de căldură și eleganță. Pe de altă parte, jaluzelele elegante contribuie la un aspect minimalist și modern.

Controlul luminii

Dacă pentru dumneavoastră controlul luminii este un aspect important, jaluzelele pot fi o alegere mai bună. În special, jaluzelele venețiene vă oferă posibilitatea de a regla lamelele și, prin urmare, cantitatea de lumină care pătrunde în încăpere. Perdelele pot fie să  filtreze, fie să  blocheze integral lumina, așa că este necesar să luați în considerare acest aspect atunci când decideți ce anume achiziționați.

Durabilitate și curățenie

Alegerea dintre perdele și jaluzele depinde şi de destinația încăperii. De exemplu, în baie și bucătărie, sunt mai potrivite jaluzelele, deoarece sunt mai ușor de curățat și mai rezistente la umiditate. Cu toate acestea, în camera de zi, dormitor sau birou, perdelele pot fi mai interesante.

Încăperea 

În cele din urmă, alegerea dintre perdele și jaluzele depinde de destinația încăperii. De exemplu, în baie și bucătărie, sunt mai potrivite jaluzelele, deoarece sunt mai ușor de curățat și mai rezistente la umiditate. Cu toate acestea, în living, dormitor sau birou, perdelele au o notă aparte.

Automatizarea

Dacă sunteți în căutarea unor soluții de automatizare, atât jaluzelele, cât și perdelele pot fi motorizate și automatizate cu ajutorul Somfy. Elementele de automatizare Somfy vă permit să reglați jaluzelele și perdelele astfel încât să se deschidă și să se închidă la anumite ore pe timpul zilei, existând totodată o conexiune cu elemente externe, precum lumina solară și temperatura. Aceasta înseamnă că, atunci când soarele atinge intensitate maximă pe timpul verii, jaluzelele și perdelele pot fi programate să se închidă astfel încât casa să rămână răcoroasă.

Acest aspect poate fi util dacă doriți ca jaluzelele să fie închise când mergeți la somn și deschise când vă treziți. Un sistem automat poate face acest lucru fără a fi nevoie să coborâți din pat!

În plus, vă puteți controla jaluzelele și perdelele prin aplicația de mobil, chiar și când sunteți departe de casă, sau le puteți controla folosind funcția de control vocal! Există numeroase oportunități.

Ambele

Cel mai interesant aspect când vine vorba despre jaluzele și perdelele este că acestea fac perechea perfectă și conferă profunzime ferestrelor. Combinați avantajele ambelor tipuri de protecție pentru ferestre pentru a crea o estetică ideală. Altfel spus, puteți deschide jaluzele și menține perdelele trase pentru a permite luminii să pătrundă, iar apoi puteți închide jaluzelele pentru a bloca lumina complet și pentru a spori intimitatea pe durata nopții.

În mod alternativ, aveți opțiunea de a folosi fiecare opțiune în parte în întreaga casă, în funcție de nevoile fiecărei încăperi.

Aveți întrebări? Suntem aici pentru a vă răspunde.

Dacă sunteți interesat de perdele sau jaluzele motorizate Somfy, ne găsiţi AICI.

 

Aflați mai multe
Categorii
Tag-uri

Vă rugăm să acceptați cookie-urile pentru a lăsa un comentariu