Acces rapid

CUM ALEGI CULOAREA PERDELELOR

Alegerea culorilor potrivite pentru perdele sau draperii îți poate însufleți locuința. Află ce culori ar trebui să alegi pentru a evidenția fiecare cameră din locuință!

Ce culoare ar trebui să aibă perdelele?

Culoarea poate avea un impact semnificativ asupra fiecărei încăperi din casa ta. Acest articol explorează importanța selectării unei culori pentru perdele care să scoată camera din anonimat și să se potrivească gusturilor și nevoilor dumneavoastră.

Regula de bază

Înainte de orice altceva, este important să aruncați o privire atentă asupra încăperii în care vor fi instalate perdelele. Ce culori au pereții și podelele? Mobilierul este de culoare deschisă? De regulă, dacă există deja ceva dominant în cameră, draperiile ar fi mai bine să aibă o culoare mai blândă.

De exemplu, dacă aveți podele din lemn masiv sau o canapea de culoare roșie, draperiile în culori mai neutre, cum ar fi crem sau un gri deschis, s-ar potrivi mai bine camerei.

Cu toate acestea, dacă mobilierul și pereții sunt neutri, perdelele în culori mai puternice vor aduce încăperea la viață.

Camera

Tipul și scopul camerei influențează și ce culoare ar trebui să obțineți. În general, culorile strălucitoare, cum ar fi portocaliul, nu sunt recomandate pentru dormitor, deoarece vă pot ține treaz noaptea. Verdele ar fi o alegere mai bună pentru un efect calmant, sau roz pentru a da o notă de căldură încăperii.

Un alt exemplu poate fi folosirea draperiilor albastre în camera de lucru pentru a susține concentrarea și atenția.

Culori Deschise vs Culori Închise

Culori deschise

Perdelele deschise la culoare sunt foarte populare pentru că sunt elegante și, de asemenea, fac ca o cameră mică să pară mai mare - ceea ce este foarte important pentru mulți dintre noi. Acestea au, de asemenea, mai multe opțiuni de țesături. Pot fi realizate din material fluid pentru un aspect atemporal.

Totuși, perdelele de culoare deschisă se murdăresc mai ușor, așa că s-ar putea să nu fie potrivite pentru anumite încăperi.

Culori închise

Perdelele de culoare închisă adaugă un sentiment de contrast și rafinament unei camere. Pot fi folosite pentru a ancora un spațiu și pentru a-l face să pară mai puternic și mai romantic. De asemenea, perdelele întunecate sunt mai rezistente la murdărie.

Perdelele de culoare închisă nu înseamnă doar negru sau gri, ci și mov închis, verde și albastru.

Cu toate acestea, draperiile întunecate fac ca o cameră să pară mai mică. De asemenea, pot strica estetica unei camere dacă nu sunt folosite corect, iar dacă camera primește multă lumină solară, își pot pierde culoarea în timp.

Dacă te gândești să optezi pentru perdele întunecate, asigură-te că în cameră există suficient spațiu pentru a le face să funcționeze. Ele sunt, de asemenea, mai bine combinate cu pereți și mobilier de culori deschise.

Întrebări? Trimite-ne mesaj

Suntem aici să te ajutăm. Dacă sunteți interesat de perdele motorizate Somfy folosind motorul nostru ultra-silențios și ultra-puternic Glydea Ultra, obțineți o ofertă astăzi!

Aflați mai multe
Categorii
Tag-uri

Vă rugăm să acceptați cookie-urile pentru a lăsa un comentariu