Acces rapid

CUM ŞI CÂND SĂ INCLUDEŢI SOLUȚIILE DE AUTOMATIZARE ÎN ETAPELE DE CONSTRUCȚIE ALE CASEI

Proiectul casei ideale ar trebui să cuprindă toate aspectele înainte de a începe construcția, inclusiv partea de automatizare. Descoperiți sugestiile noastre de configurare.

Planificarea casei ideale constituie o etapă importantă, astfel că veți dori să vă asigurați că luați în considerare toate aspectele care vor fi relevante în faza de construcție. 

Etapa de planificare este momentul perfect pentru a integra și soluțiile de automatizare, deoarece veți avea posibilitatea de a personaliza soluțiile după nevoile reale. 

Este important să acordați timpul necesar etapei de planificare, pentru a vă asigura că au fost luate în considerare toate aspectele și că puteți demara construcția cu încredere. Prin urmare, iată câteva modalități de a transforma locuința ideală într-una inteligentă.

Stabiliți care sunt nevoile dumneavoastră

Luați în considerare stilul dumneavoastră de viață, precum și durata de timp în care vă aflați acasă sau departe de casă. Soluțiile de automatizare vă permit să controlați de la distanță o serie întreagă de operațiuni, folosind un telefon inteligent sau o tabletă, ori să includeți funcția de control vocal sau o singură telecomandă pentru toate dispozitivele atunci când vă aflați acasă.

De asemenea, sunt de luat în considerare diferitele moduri în care automatizarea locuinței poate contribui la economii pe facturile de energie prin integrarea unităților inteligente de control, a termostatelor și senzorilor care vor acționa automat sistemele de umbrire, în momentele optime. 

Astfel, vara se va reduce nevoia de climatizare prin diminuarea aportului de caldură care intră prin spaţiile vitrate de la ferestre, iar iarna, cu sistemele de umbrire închise, se creează incă un strat de aer care reduce pierderile de caldură din casă către exterior. Va fi o izolaţie suplimentară pe care echipamentul o oferă.

Modalitatea de automatizare

Puteți opta pentru automatizarea totală a locuinței, o soluție care se ocupă de aproape toate aspectele, cu o contribuție redusă din partea dumneavoastră odată ce sunt implementate configurările. 

Sau puteți opta pentru automatizarea parţială a echipamentelor: doar a sistemelor de umbrire pentru ferestre, a celor de acces sau de umbrire pentru terase.

Pentru oricare variantă, instalarea infrastructurii smart home atunci când construiți casa, vă oferă ulterior posibilitatea de a adăuga echipamente noi pe măsură ce acestea devin disponibile sau nevoile dumneavoastră se diversifică, sistemul smart home fiind unul evolutiv.

Alegeți tipul de tehnologie

În functie de tehnologia aleasǎ, veţi avea nevoie de o infrastructură de cabluri sau de o dimensionare corespunzătoare a reţelei WI-FI.

O infrastructură completă de circuite electrice și de cabluri de date integrată în locuința dumneavoastră de la început vă oferă baza pentru instalarea viitoare a echipamentelor.

Dacă veți dori să utilizați Wi-Fi pentru dispozitivele conectate, multe dintre caracteristicile casei dumneavoastră, precum izolația pereților, podelei și a acoperișului, pot bloca acest semnal, prin urmare sunt de analizat materialele de construcție şi suprafețele disponibile pentru a asigura acoperirea corespunzătoare.

Consultați-vă cu un specialist

Cea mai simplă modalitate de a vă asigura că soluțiile de automatizare sunt configurate şi, mai apoi, instalate corespunzător pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră este de a obține sfatul unui specialist în automatizare

E important să vă asigurați că ați prevăzut toate nevoile înainte de a demara construcția locuinței, astfel încât să vă puteți bucura de beneficii mult timp pe viitor şi să nu fie nevoie să schimbați structura pe parcurs. 

Suport pentru alegerea soluțiilor de automatizare a locuinței

Soluțiile de automatizare a locuinței reprezintă o opțiune de stil de viață care permite beneficii pe termen lung: confort prin controlul automat al sarcinilor zilnice, deci mai mult timp pentru lucrurile care contează, aport optim de lumina naturală  și economie de energie, implicit costuri de climatizare reduse.

De peste 50 ani, Somfy oferă soluții de automatizare de nivel premiul pentru spații rezidențiale și comerciale. Puteți conta pe echipa noastră pentru ajutor in configurarea echipamentelor necesare pentru proiectul casei dumneavoastră. Ne puteți contacta folosind oricare dintre aceste metode

Aflați mai multe
Categorii
Tag-uri

Vă rugăm să acceptați cookie-urile pentru a lăsa un comentariu